КУЛІНАРІЯ

ПРОФЕСІЇ В КУЛІНАРІЇ: ПЕРСПЕКТИВИ ВИБОРУ

Кулінарні професії – це досить цікаві спеціальності, які приносять не тільки матеріальне, але й гастрономічне задоволення. Кухарі, кондитери, броварники та піца-майстри – все це справжні чарівники, які зі звичайних продуктів можуть створити справжні кулінарні шедеври.

Бажання людини харчуватися здоровою та смачною їжею не підвладно моді і часу, а це означає, що кулінарні професії завжди будуть актуальні. До речі, на даний момент співробітники кулінарії успішно трудяться як у закладах громадського харчування, так і відкривають свій бізнес, працюючи на дому, організовуючи приватні броварні, сирні і молочні виробництва, а також міні-кондитерські та хлібокомбінати.

Крім того, сьогодні з'являється безліч нових кулінарних напрямків, наприклад, таких, як: вегетаріанство, дієтичне кондитерське виробництво, шоколадна або карамельна майстерність і т.д. Очевидно, що всі ці незвичайні кулінарні сфери вимагають обов'язкової участі професійних кухарів і кондитерів.

Плюси роботи в кулінарній сфері:

  • цікава, «смачна» і творча професія;
  • досить висока оплата праці;
  • можливість обирати оптимальний графік роботи;
  • перспективи для працевлаштування за кордоном ( для співробітників, що володіють англійською мовою).

Ризики професії:

  • робота, пов'язана з постійною концентрацією і фізичною працею.

Чи потрібно говорити про те, що запорукою успіху в кулінарній професії, в першу чергу, є любов до неї, а вже після – уважність, акуратність і наявність особливих талантів. До того ж, крім високої кваліфікації професійному кулінару також необхідно бути комунікабельною людиною, вміти створити свій бездоганний образ, зацікавити клієнтів, а також придумувати легенди для своїх «коронних блюд».

 

УВАГА! Інформація на сайті в розділі «Професії за напрямками», що стосується вступу у ВНЗ, є узагальненою і носить ознайомлювальний характер. Обов'язково уточнюйте деталі безпосередньо в приймальних комісіях.